SITE WEB – MARKETING SI PROMOVARE ONLINE

Promovare site web inteligenta si profitabila, in 7 pasi.

Nu trebuie sa fii un geniu in servicii promovare site web. Dar trebuie sa intelegi de ce anumiti oameni reusesc sa vanda produse sau servicii folosind promovarea online. Fara indoiala, traim din ce mai mult sub semnul internetului. Comunicam pe internet, ne informam pe internet, socializam pe internet, ne distram pe internet, cumparam de pe internet. Este clar ca internetul incepe sa ne influenteze din ce in ce mai mult. Acest fapt a atras atentia companiilor care folosesc servicii promovare online, in scopul de a ne vinde ceva. Cand vorbim despre servicii marketing promovare site web, ne vom referi la content marketing (marketing prin continutul unui site web), social marketing, marketing afiliat ori marketingul prin campanii CPC (cost per click) prin Google Adwords si Facebook Ads.

Creaza un site web care sa-ti promoveze afacerea

Cosmin-Ursache-Cum-sa-faci-un-site-web

Serviciile de creare site web iti vor realiza cel mai important instrument de promovare a afacerii tale.  El trebuie creat in baza unor cuvinte cheie, care sa-ti descrie afacerea. Majoritatea celor care cauta in Google, dupa aceste cuvinte cheie, vor accesa doar link-urile site-urilor afisate in prima pagina Google. Cu cat site-ul tau este afisat mai sus, la cautare, cu atat va atrage un numar mai ridicat de utilizatori, si te vei promova mai bine. Site-ul trebuie sa iti prezinte compania, beneficiile ofertei tale unice de vanzare si indemnul la actiune (in sensul de cere oamenilor sa intreprinda ceva). Fara un site web bun, nu vei reusi sa-ti promovezi afacerea pe internet. Dar, avand un site care are continut relevant si original, vei reusi sa fii afisat pe prima pagina a motorului de cautare (Google, Bing). Te vei promova bine si vei vinde bine!

Promovare site web prin cresterea vizibilitatii pe Google, Bing, Yahoo 

Cosmin-Ursache-cum-sa-faci-SEO

Serviciile de promovare site web prin optimizare SEO au ca scop pozitionarea ideala pe primele pagini de rezultate ale diferitelor motoare de cautare. Atunci cand sunt interesati de ceva, oamenii efectueaza o cautare utilizand un motor de cautare: Google, Bing, Yahoo, etc. Cea mai mare parte dintre utilizatorii de internet vor accesa un link URL organic (afisare naturala, neplatita) decat un link URL platit, de tip CPC (cost per click). Aceasta este o metoda de promovare site web mult mai ieftina decat publicitatea platita si ofera rezultate, pe termen lung.

Campanii de promovare site web in social media (Facebook, Twitter, Google +, Linkedin)

Cosmin-Ursache-promovare social mediaFolosind servicii de promovare site prin marketing pe retelele de socializare, ca instrumente de promovare site web, vei fi tot timpul conectat cu oamenii de pe internet, care pot cumpara de la tine. Vei putea crea campanii de social media pentru a gasi noi clienti, folosindu-te de comportamentele, interesele sau de modul de navigare pe internet a acestora. Platformele de social media (retelele de socializare) sunt instrumente minunate de promovare site web pentru ca ofera posibilitatea de a monitoriza si evalua campaniile de promovare site in social media. Vei putea influenta volumul vanzarilor si  numarul de comenzi prin postarea regulata de reduceri si oferte speciale promotionale, in scopul incercarii produselor sau al cresterii vanzarilor pe termen scurt.

Foloseste-te de publicitatea CPC (cost per click) AdWords si Facebook Ads

Cosmin-Ursache-promovare site web CPC Adwords Facebook Ads

Internetul este inca ieftin. Poti sa beneficiezi de servicii promovare site web extraordinar de eficiente cu investitii mici. De exemplu, cu bugete intre 300 si 10.000 de euro, in functie de concurenta expusa pe cuvintele cheie, pentru servicii promovare site web CPC, platite pe AdWords , poti sa obtii timp de un an una dintre primele pozitii pe Google. Dar aceasta nu iti garanteaza ca vei vinde 301 euro sau 10.001 euro. Pentru a-ti amortiza aceasta investitie in servicii marketing online si sa obtii si profit, trebuie sa fii foarte bun in tot ceea ce faci pentru promovarea ta online. Trebuie sa ai servicii promovare site web creative, sa ai viziune si sa intelegi ca pe internet se vinde si se cumpara atentia si satisfactia consumatorului.

Promovare site web prin realizarea de activitati de blogging

Cosmin-Ursache-blogging

Trebuie sa faci activitati prin care iti promovezi ideile prin articole publicate pe propriul blog. Printr-un blogging inteligent iti vei dezvolta relații de promovare site web. Vei fi in legatura cu influentatorii de pe internet si cu alti bloggeri care scriu despre idei similare  cu ale tale. Si, cel mai important vei fi in direct cu persoanele interesate să citeasca postarile tale de pe blog. Poti sa conectezi blogul tau cu cele mai influente canale de social media tale (Facebook, Twitter, Google +, Linkedin, etc). Asa iti cresti influenta in randul urmaritorilor tai, dandu-le posibilitatea sa voteze si sa redistribuie mesajul tau. Astfel, iti vei creste traficul organic pe site.

Servicii promovare online pentru managementul reputatiei online a afacerii tale

Aceste servicii de promovare se refera la protejarea imaginii tale pe internet. Ele au ca scop generarea unei imagini pozitive, care sa schimbe perceptiile negative si care sa atraga noi clienti.

Campanii de promovare site web prin e-mail marketing

E-mail marketing-ul o metoda puternica de promovare site web, care are ca scop fidelizarea clienților și abonaților site-ului tau. Dacă este folosită cum trebuie, poate genera, imediat sau in viitor, piste de noi clienti, cu care vei face vanzari, relativ usor. E-mail marketing-ul trebuie folosit cu intelepciune, deoarece risti, la fel de usor, sa iti enervezi abonații și sa-i pierzi. Iti recomand sa folosesti servicii externalizate de promovare site prin e-mail marketing, pentru a te asigura ca faci o campanie de email marketing corecta si prolifica in conversii.

Servicii promovare site web plus strategia generala de marketing a site-ului inseamna succes in online

Cu siguranta ca ai o afacere sau ca te gandesti sa iti faci una. Ai nevoie de un site web cu un continut original, de calitate si de o strategie de marketing. O strategie online care sa impleteasca toate canalele de marketing online enumerate mai sus. In Romania internetul a explodat. In ultima vreme exista foarte multi oameni care folosesc motoarele de cautare, siturile web si retelele de socializare. Oamenii cauta, se informeaza si aleg de pe internet produsele si serviciile care are nevoie. Serviciile promovare site web se refera, in principal, la crearea si implementarea campaniilor de marketing si de promovare site web (de prezentare sau magazine online), pentru a identifica oameni care cauta pe internet produse si servicii similare cu ale noastre, in scopul de a-i transforma in clienti care sa cumpere de la noi.

Folosirea de servicii promovare site web inteligente nu inseamna ca azi platesti pe cineva sa iti faca un site web si ca de maine vor incepe sa sune telefoanele si ca tu nu vei face fata comenzilor de la clienti disperati sa cumpere de la tine. Inseamna mult mai mult decat web design si de optimizare SEO, pentru pozitionarea site-ului pe prima pagina Google. Inseamna cercetare de marketing online, formare de mesaje, gasirea cuvintelor cheie relevante pentru consumatorii afacerii tal. Inseamna copywriting, design si web design, promovare online creativa si inteligenta. Mai inseamna si o analizare continua a continutului (mesajului) si a rezultatelor campaniilor de promovare site web.

Promovare site web. Servicii externalizate?

Poti externaliza cu usurintă copywritingul, web design-ul sau actiunile de promovare SEO spre o agentie digitala. Experti in servicii promovare site web vor gandi un continut (mesaj) solid si o strategie online, inclusiv de social media. Ei vor adapta site-ul tau si mesajul promotional la oamenii care contează pentru afacerea ta. Astfel ii vei converti pe consumatorii potentiali din mediul online in adepti si in cumparatori.

Eu cred ca autoritatea sitului tau web, a paginilor tale de socializare si imaginea buna a afacerii tale se construiesc prin intregul tau efort de marketing, in general, si prin servicii marketing online, in particular. Da, televiziunea inca vinde cel mai bine, orice. Dar internetul creste ca eficienta de comunicare. Mai ales in segmentul tanar si al persoanelor instruite. Inteligent este sa folosesti, inca de acum, servicii promovare online (internet marketing). Vei informa corect consumatorii si le vei construi increderea, ca pot cumpara de la tine. Si, toate acestea, la costuri rezonabile. Trebuie sa comunici consecvent pe toate canalele online la care ai acces. Prin site web propriu, pagina de Facebook, pagina de Twiter, forumuri, platforme de marketing afiliat, etc.

Promovare site web inseamna sa fii atent la nevoile oamenilor 

  • Construieste pe internet o legatura puternica cu clientii si consumatorii tai. Concentreaza-te pe nevoile lor, pe ce ii motiveaza sa cumpere de la tine. Oamenii vor cumpara de la tine si se vor informa si indemna unii pe altii sa cumpere de la tine. Trebuie sa-i determini pe oameni sa vorbeasca despre produsele si afacerea ta, mai ales pe internet. Numai atunci poti spune firma ta foloseste cu succes servicii de promovare site web pe internet.
  • Foloseste mesaje relevante si creative, atunci cand comunici pe internet prin marketing online, cu publicul tau. Tine minte ca, pe internet, nu poti face o publicitate ca la televizor. Un consultant in servicii promovare site web stie ca oamenii care navigheaza pe internet nu au timp, citesc doar titluri, trec de la o pagina la alta in numai o fractiune de secunda. Reinventeaza-te continuu si cauta mereu solutii de promovare site web creative, pentru a-ti energiza publicul, pentru a-l face sa te prefere si sa te iubeasca pentru ca le vinzi produsele de care au nevoie.
  • Spune consumatorilor tai numai ce este relevant despre produsele sau serviciile tale. Nu trebuie sa te bazezi decat pe adevar, pe dorintele si pe motivele lor de a cumpara de la tine. Regele internetului si al servicii promovare online este continutul, adica informatia (despre tine si despre produsul tau). Asta il intereseaza pe consumatorul tau. Livreaza, tot timpul, prin comunicarea de marketing online, continut de calitate pe internet, intr-un mod strategic si consecvent. Si, fii convins, banii vor veni la tine.

Promovare pe internet inseamna sa oferi valoare, folosindu-te de tehnologie 

  • Ai grija ce produs vinzi prin servicii promovare site web. Pentru a avea vanzari mari pe internet, produsul pe care il vinzi trebuie sa ofere mai mult decat pretul cerut. Regula de aur a vanzarilor pe internet este aceea ca trebuie sa ii captezi consumatorului atentia print-un mesaj relevant, creativ si inteligent. Mai apoi, trebuie sa livrezi satisfactie, in urma consumarii produsului pe care i l-ai vandut. Procedand asa, vei vinde acestor consumatori cate ceva, in fiecare zi.
  • Investeste inteligent, promovandu-ti afacerea pe internet. Foloseste-te de tehnologie. Astazi, se vand mai multe telefoane mobile decat televizoare. Se vand mai mult serviciile de date (internet) decat serviciile de voce. Iar oamenii urmaresc canalele TV…pe telefonul mobil.

Monitorizeaza si evaluaza campaniile promovare site web 

  • Adevaratii experti in servicii promovare site web masoara tot timpul rezultatele de continut. Ei testeaza diferitele titluri, vazand ceea ce functioneaza si ce nu functionează in implementarea campaniilor tale de promovare site web. Ei vor monitoriza desfasurarea campaniilor tale de promovare site web si vor analiza rezultatele acestora. Tot timpul, vor interpreta numarul de clicuri, actiuni, likuri, partajari (share-uri), comentariile, precum si timpul petrecut pe pagina te web sau de socializare. Apoi, vor adapta strategia ta de promovare site, dupa cum este necesar, in functie de ceea ce functioneaza, astfel ca tu sa vinzi sau sa fii cunoscut online mai mult.
  • Tu trebuie sa te ocupi de alegerea, monitorizarea si evaluarea de servicii  de promovare site online. Sau, daca vei crede ca este bine pentru afacerea ta, apeleaza la un consultant in promovare site web care se pricepe, in primul rand, sa faca o strategie generala de marketing pentru afacerea ta si, in al doilea rand, sa faca servicii de marketing online. Recomandarea mea este sa cauti sa folosesti servicii promovare site web numai de la furnizori seriosi, care au demonstrat ca au rezultate.

vezi si:

PORTOFOLIU BRANDING

Avantajele serviciilor de marketing externalizate

Cum se face auditul de marketing fundamentat?

Despre consultanta de marketing, branding si rebranding

Consultanta de branding, in 6 pasi

Cum se lucreaza cu un consultant de marketing?

Cosmin-Ursache---Lasa-un-mesaj!