Cum sa creezi un site web de succes?

Creare site web prin marketing si branding online. Cum sa creezi un site web de succes.

Activitatea de creare site web (web design), pentru un site de succes, este o provocare pentru oricine vrea o pagina web. Un web site bun necesita consecventa, investitie de timp si bani si de un plan pentru a-l face să funcționeze. Si sa i se faca optimizare SEO.Cosmin-Ursache - creare site web

Creare site web de succes – Branding si strategie de marketing online

Vrei un site web de succes. Poti sa-l faci singur sau sa folosesti servicii creare site web si de optimizare SEO externalizate. Gandeste-te la cum ar trebui sa arate site-ul, cui se adreseaza si la ce obiective va avea. Foarte important este web design-ul si modul in care se va diferentia de site-urile concurente. In procesul de creare site web, vei tine cont de toate acestea, pentru ca te vei lupta cu site-urile concurente, pentru vizitatori si cumparatori. Numai asa vei putea ajunge la creare site web care sa intreaca eforturile concurentei. Un sfat bun, pentru o buna creare site web, este acela de a incepe cu analizarea site-urilor concurente. Asa vei afla  obiectivele, strategiile online si cuvintele cheie pe care sunt fundamentate aceste site-uri.

Gandeste-te sa faci din site-ul tau un model de prezentare sau de afaceri, care sa aduca profit. Fiind o noua afacere a ta, va trebui sa-i faci un plan de afacere si o strategie de marketing online. Urmand consecvent aceste planuri, sigur iti vei atinge obiectivele pentru care ai creat aceasta pagina web. Crede-ma, aceasta este diferenta dintre succesul si esecul in online. Succesul activitatilor de creare site web vine din modul cum este construit acesta pentru utilizatori.

Alegerea domeniului web si a firmei de hosting

Cand vei alege numele site-ului web (domeniul), gandeste-te ca acesta este brandul tau online. Este steagul sub care iti vei promova afacerea pe internet.  Asa ca, gandeste-te bine inainte sa-l cumperi si sa incepi demersurile de creare site web! Cu siguranta, aceasta alegere poate fi extrem de dificila si iti va influenta modul de creare site web. Domeniul site-ului trebuie sa fie relevant, original, usor de memorat si de scris. Mai trebuie si sa iti prezinte in mod sintetic afacerea ta in adresa URL din online. Regula de optimizare SEO este ca  adresa URL sa contina un cuvant cheie principal pentru afacerea ta online. Daca site-ul tau este international, foloseste o extensie de tipul „.com” sau „.net”. Daca este national, foloseste extensia „.ro”.

Apoi, va trebui sa te gandesti la serviciile de hosting (gazduire) pentru site-ul tau. Poti sa gasesti multe alternative de firme de hosting, facand doar o simpla cautare pe unul dintre motoarele de cautare. Pentru buna functionare a web site-ului tau in online, este foarte important sa-l alegi pe unul dintre furnizorii de hosting foarte reputati si care ofera servicii 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Creare site web – Continut web de calitate si web design

Acum, poti sa treci la etapa de creare site web, la propriu. Prima data, te vei gandi la o tema de web design pentru site-ul tau. Apoi, la modul cum vei interconecta paginile si articolele din site, pentru o navigare fluenta si placuta. Iti vei alege culorile, imaginile, fonturile si modul de prezentare a ofertelor tale unice de vanzare, etc. Te poti gandi singur la toate aceste elemente de creare site web. Sau poti apela la consultanti si designeri profesionisti care au expertiza si resursele sa faca proiectul tau de creare site web. Tot ce faci in materie de creare site web, singur sau cu echipa ta de profesionisti, trebuie sa fie facut in ideea de a-ti dezvolta un brand al tau in online.

Regula principala de creare site web de succes este ca situl sa aiba un conținut web (text, imagini, video) convingător. Acesta trebuie scris pentru public, pentru vizitatorii si cumparatorii tai din online. Asa vei putea face creare site web (web design) cu o mare valoare in online. Daca i se face o optimizare SEO, site-ul  va fi observat de motoarele de cautare. Va fi recomandat utilizatorilor online, din primele pozitii ale clasamentelor de rezultate. Folosind servicii de creare site web pentru un continut web de calitate, te vei diferentia de siturile concurentei. Numai asa vei putea sa-ti convingi vizitatorii online sa fie convertiti in cumparatori ai produselor si serviciilor tale. O alta regula esentiala de creare site web, pe care te rog sa o respecti, este aceea de a folosi un stil de design si de expunere care sa fie consecvent, acelasi pentru toate paginile si articolele din site-ul tau.

Web design – Cauta sa generezi placerea de a naviga pe site-ul tau

Tema de web design si structura site-ului  trebuie sa asigure maximizarea experientei de utilizare a vizitatorilor tai online. Trebuie sa te asiguri ca vei maximiza placerea de a naviga pe web situl tau. Aceasta depinde de meniuri si de modul de interactiune intre elementele de creare site web si de designul vizual. Mai depinde de capacitatea grafica a sitului de a provoaca simpatia publicului, de elemente de functionabilitate (optimizare SEO pentru incarcare rapida, de exemplu), de capacitatea sitului de a fi prietenos si util in prezentarea interfetei grafice folosite la creare site web, etc.

Creare site web – Optimizarea SEO, testarea si indexarea site-ului web

Serviciile de creare site web trebuie sa fie coordonate cu serviciile pentru optimizare SEO. Numai asa, site-ul web va fi indexat si afisat pe primele pozitii la cautarea pe motoarele de cautare. Poate fi un demers dificil, deoarece motoarele de căutare schimba foarte des regulile dupa care indexeaza site-urile web. Totusi, daca folosesti continut de calitate, daca respecti regulile de optimizare SEO ale diferitelor motoare de cautare, daca folosesti corect cuvintele cheie, cu siguranta, vei obtine cele mai bune rezultate. Tot timpul, trebuie sa testezi si sa imbunatatesti optimizare SEO pentru motoarele de cautare. Asa te asiguri ca vei obtine pozitiile de sus in clasamentele de rezultate la cautare. Mai multe despre cum se face optimizare SEO pentru paginile web, vezi aici: optimizare SEO site web.

Activitatile de creare site web se apropie de sfarsit. Acum site-ul are tot ce-i trebuie: continut de calitate, relevant pentru public, are produsele si ofertele unice de vanzare, are un  web design care arata bine. Are si o optimizare SEO buna. Mai trebuie testat, inainte de a fi urcat in online. Testarea unui site web trebuie sa se faca pagina cu pagina, articol cu articol, link cu link. Trebuie sa testezi site-ul pe diferite browsere (Chrome, Internet Explorer, Mozila, Opera, etc). Daca totul a mers bine, urca site-ul pe internet. Apoi, trimite adresa URL a sitului web la motoarele de cautare (Google, Bing si Yahoo), pentru indexarea site-ului web.

Strategia de promovare online a site-ului web

Pentru a vinde bine, trebuie sa iti promovezi brandul tau online (domeniul) si sa generezi trafic pe site-ul tau. Aceasta este o etapa foarte importanta de creare site web, in care trebuie sa iti creezi si implementezi o strategie de marketing si promovare in online. Vei vinde pe internet cu site-ul tau, daca mesajele tale de vanzare si de sustinere a valorii brandului tau vor ajunge la publicul tau tinta.

Procesul de creare site web este reusit numai atunci cand oamenii vor vorbi despre site-ul tau pe internet. Daca se vor informa si vor repovesti despre ce este si ce ofera site-ul tau web. Ca modalitati principale de promovare coerenta a brandului (site-ului web) tau in online vei folosi: campanii de anunturi platite CPC (cost per click) pe Google Adwords si Facebook Ads, campanii de e-mail marketing, activitati de blogging si remarketing. Mai multe despre modurile de promovare online, vezi aici: promovare online a paginii web si aici: promovarea pe retelele de socializare.

Pentru a desavarsi efortul de creare site web, creeaza un blog de afaceri site-ului. Blogul este una dintre cele mai eficiente modalitati de a face optimizare SEO corecta a site-ului web. Informeaza-ti vizitatorii si cumparatorii despre noutatile oferite pe site sau din domeniul in care opereaza site-ul si utilizeaza blogul ca pe o modalitate mai relaxata de a-ti prezenta produsele.

Iti doresc succes, pentru a ajunge cu site-ul si profitul cat mai sus!

Cosmin-Ursache---Lasa-un-mesaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.