Cum sa faci optimizare SEO pentru un site web?

Optimizare SEO. Optimizare site web pentru prima pagina Google

Optimizare SEO site web inseamna sa optimizezi site-ul pentru motoarele de cautare. Este tot ce faci pentru ca site-ul tau web sa fie afisat pe primele pozitii de principalele motoare de cautare: Google, Bing, Yahoo, etc.Cosmin-Ursache-optimizare SEO site web

Optimizare SEO site web reprezinta un ansamblu de metode si actiunicare ajuta la poziționarea site-ul tau, cat mai sus in rezultatele motoarelor de cautare. Aceasta trebuie sa se intample atunci când
oamenii cauta informatii despre produse si servicii, evidentiate de catre site-ul tau. Atunci cand iti construiesti o pagina de internet, trebuie sa iei in calcul cum functioneaza motoarele de cautare. Trebuie sa te gandesti la un mod de dezvoltare a site-ului web care va satisface vizitatorii si potentialii tai clienti. Provocarea suprema este sa faci o optimizare SEO site care sa-ti faca web site-ul sa-ti aduca conversii. Adica sa transforme intr-un mod eficient si eficace vizitatorii interesati in cumparatori fideli ai tai.

Ai nevoie de optimizare site web pentru ca site-ul tau sa comunice usor continutul web motoarelor de cautare. Motoarele de cautare iti vor recomanda site-ul tau oamenilor interesati, prin afisarea acestuia pe primele pozitii de afisare. Motoarele de cautare vor recomanda intotdeauna site-urile care prezinta continut relevant (care intereseaza) pentru utilizatorii de internet. Prin optimizare SEO site web se urmareste cresterea relevantei si autoritatii paginii tale web pe internet. O optimizare SEO site web corecta va face ca site-ul tau sa fie prietenos, interesant si sigur pentru utilizator.

Optimizare SEO on page prin continut de calitate

Continut de calitate inseamna relevanta si autoritate mare a site-ului tau in online.

Daca vrei sa ai un site relevant, lucreaza la continutul paginii web. Foloseste o tematica interesanta  si construieste-ti paginile si articolele cu text original si interesant. Foloseste titluri  si descrieri de pagina sau articole care sa atraga atentia si interesul potentialilor tai vizitatori si cumparatori.
In al doilea rand, realizeaza optimizare SEO site web pentru ca site-ul tau web sa functioneze bine. O optimizare site este cu atat mai performanta, cu cat site-ul se incarca mai repede (optimizeaza-ti marimea imaginilor). Va fi cu atat mai bun si cu cat permite o navigare mai rapida si mai fluenta in structura sa de pagini si articole. Fa in asa fel incat sa ramana cat mai mult pe situl tau.

Cum sa faci optimizare SEO site, pentru a creste autoritatea paginii de web pe internet?
Autoritatea pe internet a unui site web este data de valoarea continutului sau. Prin optimizare SEO site web, sporesti relevanta continutului site-ului tau pentru motoarele de cautare, Relevanta va creste daca vei lega site-ul tau de alte alte site-uri cu autoritate. Motoarele de cautare (Google, Bing, etc) sunt foarte sensibile la linkurile catre site-ul tau care provin de pe alte pagini web, cu autoritate in domeniul in care iti desfasori activitatea. Regula de optimizare SEO este ca link-urile sa provina de pe site-uri cu autoritate mai mare decat cea a site-ului tau.

Optimizare SEO on page prin alegerea de cuvinte cheie relevante 

Optimizare SEO se face, in general, pentru indexarea, vizibilitatea, traficul si cresterea conversiilor paginii tale de web. Profilul site-ului tau, tematica si obiectivele sale (sa informeze, sa vanda, etc)  trebuie sa fie transpuse intr-o gama de cuvinte cheie. Aceasta necesitate de optimizare SEO site web apare deoarece, atunci cand cauta ceva, utilizatorul va tasta un cuvant sau o expresie de cautare in motoarele de cautare.

Optimizare site on page – unde trebuie sa plasam cuvintele cheie, astfel incat site-ul tau sa fie indexat mai repede si mai bine de catre motoarele de cautare?

  • Domeniul site-ului  trebuie sa inceapa cu cuvantul cheie principal. Serviciile optimizare SEO site vor alege aceste cuvinte cheie, astfel incat sa fie relevante pentru utilizator. Optimizarea SEO a paginii web va crea o conversie cat mai mare a utilizatorului intr-un potential client. Alegerea cuvintelor cheie depinde de cat de mare este concurenta pe internet, in domeniul in care opereaza site-ul.
  • Fiecare pagina sau articol din site-ul tau trebuie sa fie construit(a) pe baza unui singur cuvant (expresie) cheie. Plaseaza cuvintul cheie la inceputul titlului paginii sau articolului. Titlul trebuie sa fie scurt si atragator pentru utilizator. Pentru o buna optimizare SEO a site-ului trebuie sa nu introduci in titlu o insiruire de mai multe cuvinte cheie.
  • Introdu cuvantul (expresia) cheie in adresa URL a fiecarei pagini sau articol din web situl tau. Astfel, motorul de cautare va intelege repede sa indexeze pagina in functie de acel cuvant de cautare prezent in URL. Aceasta se va intampla ori de cate ori un utilizator introduce la cautare acel cuvant sau expresie cheie.
  • Pentru o optimizare SEO site corecta, trebuie sa spunem motoarelor de cautare cat de importante sunt pentru noi cuvintele sau expresiile cheie. Foloseste cuvintele cheie la inceput in titlurile si subtitlurile (h1, h2…h6) din fiecare pagina sau articol. Este bine sa folositi cuvantul sau expresia cheie (de cautare) in bold sau italic.
  • Fiecare pagina sau articol are o meta descriere in care este bine sa adaugi cuvantul  sau expresia cheie. Aceasta descrierea meta ar trebui să fie unica si originala. Daca vei folosi metadescrieri duplicate, de la o pagină la alta, nu vei obtine rezultate pozitive. Pentru o buna optimizare SEO site web, foloseste meta keywords pentru paginile si articolele pe care le scrii. Ai grija sa nu folosesti mai mult de 10 cuvinte cheie, separate prin virgula.

Optimizare SEO on page – Care este densitatea optima a cuvintelor cheie in pagina? 

  • Foarte importanta in optimizare site web este densitatea cuvintelor cheie in pagina respectiva. Aceasta se calculeaza ca fiind raportul procentual intre numarul de cate ori a fost gasit in pagina respectivul cuvant cheie si numarul total de cuvinte din pagina. Densitatea optima este intre 1 si 3%. Google penalizeaza folosirea excesiva a cuvintelor cheie in pagina, in sensul obtinerii unei densitati mai mari decat 2,5%.
  • Daca situl tau are pagini si articole in care apar imagini, pentru o buna optimizare site web, este bine sa folosesti cuvantul cheie in atributul Alt text . Motoarele de cautare nu vad textul din imagini, insa vad acest atribut Alt text. Este esential sa pui nume diferite in alt text, pentru fiecare imagine in parte. Motoarele de cautare indexeaza mai repede paginile care au imagini in care apare la tagul Alt Text cuvantul sau expresia cheie de cautare. Un plus ar fi sa folosesti o descriere mai larga a imaginii, care sa contina si cuvantul cheie de cautare.
  • Un truc de optimizare SEO site web este sa folosesti tehnica de proximitate a cuvintelor si expresiilor cheie de cautare. Aceasta tehnica de optimizare SEO site web permite indexarea intr-o pozitie mai buna si a paginilor care sunt cautate si pentru alte cuvinte care sunt folosite la cautare impreuna cu cuvintul cheie pentru care am proiectat pagina sau articolului.
  • Utilizeaza cuvintele cheie in numele imaginii si in aria de text din jurul imaginii. De asemenea, este ideal sa pui in textul paginii sinonime si cuvinte din aria lexicala a cuvantului in jurul caruia faci optimizare SEO site web. Procedand asa, vei obtine trafic mai mare pe site.

Optimizare SEO on page – optimizeaza continutul media

  • Fa optimizare SEO site web pentru conținutul non-text al paginii. Procedand astfel, vei permite motoarele de căutare sa il poata vedea. În cazul în care site-ul tau utilizează Flash sau PDF-uri, asigura-te că ai citit politica motoarelor referitoare la  accesarea cu crawlere a acestui tip de continut.
  • Nu trebuie sa ignori si faptul ca site-ul trebuie sa aiba o structura corecta a linkurilor. Regula de optimizare SEO site web este ca linkurile ar fi bine sa fie text si nu butoane. Obligatoriu, textul linkului va scontine cuvantul cheie. Daca faci trimitere la linkurile externe, foloseste rel=”nofollow”. Pentru o autoritate mare a site-ului tau web, incerca sa obtii si cateva linkuri externe, relevante catre pagina ta.
  • Este bine sa faci optimizare SEO site web si prin crearea un bogat conținut media, cum ar fi video sau galerii de imagini. Asa este mai ușor sa obtii o pozitie pe prima pagina de rezultate.
  • Trebuie sa faci o optimizare SEO site web gandita pentru diferite tipuri de rezultate. Site-ul web trebuie sa aiba optimizare SEO atat pentru desktop, cat si pentru mobile și tablete.

Optimizare SEO off-page

  • Strategia de optimizare site web prin optimizare SEO on page, prin cuvinte cheie, trebuie  sa serveasca la obtinerea de rezulate bune la pozitionarea in pagina de rezultate a motoarelor de cautare. Dar, ar trebui să permita si extinderea la alte platforme din afara site-ului tau. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa iei in calcul metode de optimizare site web prin SEO off page, de tip multi canal.
  • Aceste platforme multi-canal includ retelele sociale Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, etc. De asemenea, includ si folosirea de aplicatii web pentru e-mail marketing.
    Aceste platforme te vor vor ajuta, nu numai in eforturile tale de a-ti construi un brand, dar si pentru a-ti a instrui utilizatorii să folosească expresii specifice pentru care ti-ai facut optimizare SEO site web.

Pentru o indexare rapida si corecta, creeaza o harta a site-ului in format xml (sitemap) si un fisier robots.txt.

Pana la un anumit nivel, folosind informatiile de mai sus, vei putea sa-ti faci singur optimizare SEO site web. Dar daca vrei mai mult pentru afacerea ta, apeleaza la un consultant in marketing online si optimizare SEO site web. Vei avea nevoie de un consultant care se pricepe, in primul rand, sa faca o strategie generala de marketing si de optimizare site web. Iar al doilea rand, sa fie capabil sa faca campanii de marketing online (promovare online).

Iti doresc mult succes sa tii site-ul si profitul cat mai sus!

Cosmin-Ursache---Lasa-un-mesaj!

 

vezi si:

Cum sa faci marketing si promovare online?

Cum sa creezi un site web de succes?

Cum sa faci servicii promovare social media de succes?

Avantajele serviciilor de marketing externalizate

Cum se lucreaza cu un consultant de marketing?

Consultanta de branding, in 6 pasi

PORTOFOLIU BRANDING

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.